A Szent Korona Ballon függeszkedése és repülése az 50. Debreceni Virágkarneválon

Kárpát expressz , 2016.07.02-i adás

A Kárpát-medencei magyarság heti magazinműsora nem ismer határokat. Összeköti az itthont a külhonnal, mert a kötelék felbonthatatlan és csak együtt lehetünk sikeresek. Bemutatjuk a 8 országba szakadt magyarság mindennapi életét, természet- és emberszeretetét, kultúráját, példamutató kitartását, közéleti küzdelmét az önrendelkezésért, aktuális fontos és izgalmas történeteken keresztül. A sokszínű Kárpát-medence mozaikjai - különleges emberek, érdekes történetek, varázslatos helyszínek, értékes gondolatok, aktuális események, programok, együttműködésen alapuló kétoldalú kapcsolatok - szembesítik a nézőt: a Kárpát-medencei magyarság határoktól függetlenül egy és oszthatatlan.

Egyre több helyen láthatják a Magyar Szent Korona Hőlégballont

Egyházasbást. A Szent Korona Ballon 4 hónap alatt készült el Csehországban. Előtte mintegy 5 hónapig tartott a grafikai munka. Az előkészületek szakrális munkájában Pap Gábor művészettörténész nyújtott segítséget. A kupola alsó felén Makoldi Sándor festőművész magyar néphagyományból kiinduló állatövi jegyeket ábrázoló

A Szent Korona Ballon felszállt a Felvidéken

Kassa/Egyházasbást. Egyházasbást határában láthatták első alkalommal a Felvidéken a Szent Korona Ballont a magasba szállni.

Élő egyház , 2016.06.14-i adás

Az ópusztaszeri emlékpark mellől indulva - jelképesen Húsvét reggelén - megtette első útját az OK-1464 lajstromszámu, magyar Szent Koronát hűen ábrázoló hőlégballon.:

A morvaországi Kubíček Balloons manufaktúrájának telephelyén első próbálkozásra sikeresen életre keltik a Szent Korona Ballont.:

 

Kapcsolat

Cím: Háttárs Kft., 3564 Hernádnémeti,
József Attila utca 3

E-mail: info@szentkoronaballon.hu

Tel. szám: +36 (70) 299 8928

Facebook