Szent Korona Ballon

A Szent Korona Ballon Megálmodója és Létrehozója Mede Ferenc Felvidéki Vállalkozó

Neve ismerős lehet a szerves művéltség iránt érdeklődő közönség körében, mivel az elmúlt években számtalan magyarsághoz és történelmünkhöz kapcsolódó jó ügyet szolgált támogatóként és létrehozóként egyaránt. Ilyen a Felvidéken évek óta működő Völgy, ahol egyre nagyobb közösséghez jut el a szerves tudás számos rendezvény, előadás, tábor formájában.

Mede Ferenc 1998 óta rendszeresen hódol egyik kedvenc időtöltésének, a hőlégballonozásnak, kezdetben utasként és kísérőként, mostanra tapasztalt pilótaként.

Másik Érdeklődési Területe Immár 15 Éve a Szent Koronával Összefüggő Információk Gyűjtése és Azok Megértése

A két érdeklődési kör találkozásából született meg végül az ötlet, egy saját hőlégballon megtervezése és elkészíttetése. A Szent Koronáról szerzett ismeretei olyan mély hatással voltak rá, hogy úgy gondolta, hogy ez olyan méltó megjelenítése lehet az „égből alászálló” magyar Szent Koronának, amely hűen tükrözi annak szakrális és felsőbb mivoltát, illetve annak eredetmítoszát.

TÖBBET A KORNONÁRÓL
Szent Korona Detail
Szent Korona Detail
Szent Korona Detail
A MAGYAR SZENT KORONA

A Szent Korona Ballon Egy Fontos Jelkép Ami a Magyar Megmaradást és Kárpát-Medencei Összetartozást Hivatott Kihangsúlyozni.

Megjelenése az „Égen” a magyar Szent Korona fontosságára kívánja felhívni a figyelmet a mai rohanó és szakralitását vesztett ember mindennapjaiban.

A Ballonról Mint Jelképről

A Morvaországi Kubíček Balloons manufaktúrájának telephelyén első próbálkozásra sikeresen életre keltik a Szent Korona Ballont.

A ballon 2.200 köbméteres kupola-térfogatával a sport, és versenyballonok tategóriájába tartozik

Teherbírása a pilótátval együtt maximum 3 fő. A cél nem elsősorban az utaztatás, hanem a Szent Koronanának, mint a mai korban is teljeskörű útmutatásként szolgáló jelképnek a láttatása. Terveink között szerepel a történelmi Magyarország „körberepülése”, valamint azon helyszínek felkeresése, ahol a történelem során a magyar Szent Korona tartózkodott.

A ballon Európa egyik legkorszerűbb hőlégballon gyártója, a Morvaországi Berény városában székelő Kubíček családi vállalkozás munkáját dicséri. A kupolája közel négy hónap alatt készült el, ezt pediglen mintegy öt hónapnyi grafikai és rekonstrukciós előkészítő munka előzte meg.

Az előkészületek szakrális, lényegi munkájában Pap Gábor művészettörténész nyújtott teljes körű szaktudást és segítséget. A Korona hátoldalán szintén az ő – szakmai segédletével megfestett, sokat vitatott három lecserélt kép feltételezett mása látható.

A kupola alsó felén Makoldi Sándor festőművész magyar néphagyományból kiinduló állatövi jegyeket ábrázoló mennyezeti kazettás festményének a ballon mértanához alakított másolata látható.

A Szent Korona Ballon arra méltó hagyományőrző alkalmakra rendelhető meg, valamint hőlégballonos eseményeken, illetve ünnepi rendezvényeken látható.

A Szent Korona Ballon egyik legfontosabb küldetése megismertetni és láttatni az igaz múltunkat, történelmünket a ma emberével. Erősíteni kívánja e gyökereket, hogy a törzs és a lombozat - a magyar jövő - sikeresen kibontakozhasson.

MEGRENDELEM
Szent Korona Ballon